Uvijanje kose uz pomoć slamčica za piće

7606
Uvijanje kose slamkom

Ponekad, najjednostavnije stvari, koje već posedujemo u kući mogu da nam promene život. Dakle, tajna se krije u običnim slamčicama koje možete koristiti kako bi napravile super “afro lokne”.

Slamke su odlična alternativa za uvijanje kose bez toplote i njenog uništavanja. Ako želite bujnu kosu i divlje kovrdže ovo je prava frizura koja će vam dati seksi, samouveren i pomalo drzak stil. Uvijanje kose slamkom je vrlo jednostavno i brzo.

Sve što je potrebno za uvijanje kose slamčicama su:Slamcice za uvijanje kose

 • plastične slamčice za piće – koliko će vam trebati slamčica zavisi od gustine kose, ali i od toga kakve lokne želite napraviti – krupne ili sitne lokne
 • gumice,
 • češalj,
 • šnale,
 • raspršivač sa vodom (za kosu koja je tek oprana i vlažna neće vam trebati).

Uvijanje kose slamkom – koraci:

 1. Kosa treba da je čista. Ako ste tek oprali kosu nemojte je skroz osušiti. Ako je kosa već oparana i osušena nakvasite pramen po pramen pumpicom sa raspršivačem.
 2. Ako želite da vam lokne duže traju možete na vlažnu kosu staviti penu za kosu, od korena do krajeva.
 3. Kosu razdvojite u više tankih delova, odnosno pramenova počevši od potiljka i očešljajte. Samo jedan sloj ostavite slobodan, a svaki sledeći posebno zakačite šnalom kako bi kasnije mogli lakše da ih puštate.
 4. Obmotajte prame kose oko slamčice, počnite od temena pa sve dok ne obmotate ceo pramen.
 5. Krajeve slamčice vežite, a možete i pramenove učvrstiti tako što ćete krajeve zavezati gumicom ili jednostavno učvrstiti šnalom. Ovo ponavljajte dok ne uvijete celu kosu.
 6. Ostavite slamčice na glavi, dok se kosa ne osuši, najbolje je pustiti da se kosa prirodno osuši, ali ako nemate vremena koristite fen za kosu.
 7. Pažljivo odmotajte svaki pramen. Pogledajte se u ogledalo i videćete zapanjujući rezultat. Lokne izgledaju kao da ste ih uvijali najboljim figarom.

Uvijena kosa sa slamcicama

Saveti kod uvijanja kose uz pomoć slamčica:

– Ako uvijanje kose slamčicama radite same, najbolje je da sednete ispred ogledala tako da možete videti šta radite.
– Pokrite svoje lokne sa satenskom maramom kada idete spavati.
– Lokne možete raščeljati ili ostaviti ih u prvobitnom obliku, kako vam se više sviđa.
– Kosu možete pokupiti na jednu stranu čime dobijate izgled lepotica sa crvenog tepiha.
– Koristite lak za kosu da kovrdže traju duže.

Nadam se da vam je sve jasno i da ćete probati ovaj način za uvijanje kose bez toplote! Ovo je sjajan metod koji vam omogućava da imate lepe lokne. Ako vam ne ispadne savršeno prvi put, nemojte se obeshrabriti već pokušajte ponovo.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here