Stepenaste frizure srednje duzine | Slike

23367

Stepenaste frizure srednje duzine su postale sve traženije te stepensta kosa više nije rezervisana samo za frizure sa dugom kosom kako to većina ljudi misli.
Stepenasta frizura podrazumeva kosu ošišanu na slojeve tj. stepenove. Uvek je moderna i pristaje bukvalno svakom kvalitetu kose, bilo kojoj dužini ili strukturi kose. Takođe, stepenasta kosa je idealna za gustu kosu jer umanjuje težinu kose. Da bi naglasili stepansto ošišanu kosu izvucite pramenove. Pramenovi u par nijansi će dodatno naglasiti kosu i vaša frizura će izgledati zanosno. Budite oprezne jer ženske frizure stepenaste mogu lako da daju neuredan izgled. Da se to ne desili na kosu nanesite kremu, gel ili vosak za oblikovanje. Ove frizure su veoma praktične za održavanje jer ih možete i same održavati bez obaveznog odlaska kod frizera. Da biste oblikovale kosu nije neophodno da koristite okruglu četku. Za tu svrhu će vam poslužiti i ravna čektka sa kojom ćete fenirati kosu prema spoljnoj strani, prvo na jednu, a potom na drugu stranu. Na kraju, fenirajte kosu sa prednje, a zatim sa zadnje strane. Ovakvim načinom feniranja kosa dobija veći volumen i sjaj, a u istovremeno ostaje ravna i glatka. Postoji mnogo varijacija kada je u pitanju stepenasta kosa koje će napraviti privid volumena i pružiti vašoj kosi lepršavost.

Stepenaste frizure za tanku kosu

Tanka kosa, koja je još i retka ima jako puno negativnih osobina. Veoma brzo se masti, nema volumen, krajevi brzo cvetaju i pucaju, vlas nije elastična, a kosa deluje slepljeno i beživotno. Pored feniranja i tapiranja, postoji način da retkoj i tankoj kosi pružite lep izgled, a to je prava i ogovarajuća frizura. Idealno rešenje za vas je blago stepenasta kosa. Kada su u pitanju stepenaste frizure za tanku kosu morate obratiti pažnju na neke detalje. Ukoliko imate jako tanku kosu, trebalo bi da vodite računa da ne istanjite previše krajeve kose. Kako kosa ne bi izgledala zapušteno između različitih dužina kose stvorite vizuelno prijatni prelaz. Važi pravilo da se tanka kosa nikako ne bi trebala šišati na stepenasto ukoliko je dužine preko ramena. U tom slučaju krajevi kose izgledaće previše tanko. Na vrhu vaše glave, čak i tanka kosa može da se ošiša stepenasto kako bi se dobila veća bujnost kose.

Stepenaste frizure srednje duzine – slike:

Stepenasta frizura srednje duzine najviše pristaje za ovalan oblik lica. Inače, ovom obliku lica odgovaraju gotovo svi oblici frizura. Ali da bi istakle lepotu svog lica najbolje se opredelite za ovakvu frizuru. Stepenaste frizure do ramena mogu biti sa jako ili malo naglašenim stepenovama. Veoma jako naglašeni stepenovi – to su stepenovi koji su na vrhu glave jako kratko ošišani i velika je razlika u dužinama između vrha glave i kose na dnu glave. Ova velika razlika sa puno slojeva se naziva ekstremno ošišana stepenasta frizura. Blago naglašeni stepenovi – podrazumevaju veoma malu razliku između slojeva kose. Stepenovi su kraći svega par santimetara od krajnje dužine. Ženske frizure stepenaste najviše viđamo na bob, paž frizurama. Žene srednjih godina se najviše opredeljuju za stepenaste frizure srednje duzine. Složićete se da ženama u godinama ne priliči mnogo duga kosa. Sa podelom kose u stranu, malo ukusno urađenih pramenova i stepenastom kosom, zračićete vedrošću i izgledaćete mnogo mlađe. Stepenaste frizure do ramena oduvek su privlačile i izazivale pažnju žena zbog idealnog balansa između svestranosti i lakoće održavanje. Realno gledajući kosa srednje dužine je najfleksibilnija – ako imate kratku kosu, ne morate čekati jako dugo da naraste, a ukoliko imate dužu kosu i skratite je na srednju dužinu opet vam može relativno brzo narasti. U nastavku pogledajte stepenaste frizure srednje duzine – slike koje smo izdvojili za vas kako bi vam poslužile kao inspiracija.

Stepenaste frizure srednje duzine
1
Stepenaste frizure srednje duzine
2
Stepenaste frizure srednje duzine
3
Stepenaste frizure srednje duzine
4
Stepenaste frizure srednje duzine
5
loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here