Sminkanje ociju korak po korak

4314

Sminkanje ociju istaknuće lepotu i boju vaših očiju, otvoriće vam pogled i osvežiti kompletan izraz lica. Svaka žena je jedinstvena i lepa, ali ipak ne postoji savršena žena bez neke mane. Što se lica tiče, manje mane i nepravilnosti mogu se lako ispraviti uz pravilno sminkanje. Svaka bi žena trebala znati kako se nasminkati profesionalno i kako istaći svoju prirodnu lepotu i postati još privlačnija. Ovog puta mi ćemo se koncentrisati na profesionalno sminkanje ociju, kao i kompletno šminkanje lica.

Sminkanje – korak po korak:

* Pre nego započnete šminkanje, obavezno nanesite kremu za lice. Krema i prajmer će osvežiti kožu i dati joj podlogu za šminkanje. Zahvaljujući tome koža ostaje sveža ispod šminke i stvara barijeru između lica i pudera. Nikada nemojte stavljati tečni puder na kožu pre kreme jer to možete da izazove nastanak bubuljica i crvenilo. Šminka postaje teška i lice se bori sa njom tokom celog dana. Takođe, prajmer obezbeđuje da vam šminka duže traje.

* Izaberite puder u odgovarajućoj nijansi koja će se stopiti sa vašim tenom. Nemojte dozvoliti da vam se vidi razlika između lica i vrata jer to izgleda ružno i vaša šminka koliko god bila dobra neće dati takav utisak. Izabrati pravu nijansu pudera je jedna od najbitnijih stvari. Da bi došli do perfektnog tena izaberete puder za nijansu svetliji od vašeg tena. Za tečni puder koristite četkicu sa kojom ćete ga laganim pokretima naneti na lice (nikako kružnim pokretima). Nakon par minuta nanesite puder u prahu, takođe u boji vašeg tena. To je ključ za prirodan izgled i savršen ten. Takođe, ako vas zanima kako se nasminkati profesionalno i naglasiti konture lica te dodatno istaknuti svoje lice, o tome više ovde konture lica – sminkanje.

* Podočnjake prekrivamo korektorom namenjenim za područje ispod očiju. Takav korektor ne sme biti preredak (jer takav ne bi pokrio podočnjake), ali ni pregust (jer bi se “uvukao” u bore i istaknuo ih). Korektor za podocnjake se nanosi u vrlo maloj količini na deo ispod očiju i nežno se utapka. Kako bi oči bile još lepše i došle do izražaja, na korektor utapkajte vrlo malo tečnog hajlajtera koji će dodatno posvetliti podrucje ispod očiju. Pazite da ne preterate s količinom i imajte na umu – manje je više!

* Što se tiče rumenila za lice boju treba birati prema boji kože. Znači ako imate svetao ten, opredelite se za boju breskve. Ako imate tamniji, odnosno maslinast ten, pokušajte s bojama kao što su zlatna odnosno bronzana.

* Olovka za usne neka bude u boji ruža. Olovka će vam pomoći da vaše usne dobiju puniji i precizniji oblik. Olovku nanesite od vrha usana ka završetku. Krajeve usna obojite olovkom. Na kraju stavite karmin i bezbojan sjaj na sredinu donje usne kako bi usne izgledale punije. Još jedan savet kako se nasminkati profesionalno i učiniti da vam ruž duže traje je da usne prvo popunite olovkom i nakon toga naneti ruž.

Da svaki put izgledate kao da vas je našminkao profesionalac, dali smo vam neke osnovne savete za sminkanje i sad prelazimo na šminkanje očiju.

Profesionalo sminkanje ociju – korak po korak:

Sminkanje ociju* Prilikom sminkanja ociju, uvek nam je cilj da “otvorimo” oko da bi nam vizuelno oči bile veće. Tamnija tanka linija na gornjem kapku, duž linije trepavica uvek će “otvoriti” pogled. One žene koje imaju manje oči neka izbegavaju istu takvu liniju ispod oka kako ne bi “zatvorile” pogled. Ukoliko imate spuštene kapke, ne brinite, to nije nikakav problem. Takve oči se itekako mogu lepo našminkati. Saveti za sminkanje ovakvih očiju je da senku nanesete i dobro je izblendate iznad linije pregiba oka i malo van spoljašnjeg ugla oka. Tako ćete vizuelno povećati oči.

* Ako imate razmaknute oči koristite najmanje dve nijanse senke za oči. Tamniju nanesete na unutrašnju ugao oka pa sve do srednjeg dela kapka. Zatim od sredine oka pa prema spoljašnjem uglu nanesite svetlije senke. Izmešajte nijanse kako prelazak ne bi bio previše očigledan. Oči obrubite ajlajnerom, tušem ili olovkom za oči.

* Pravilno sminkanje za blizu postavljene oči – stavite korektor na unutrašnji ugao očiju. Alajnerom ili olovkom iscrtajte liniju na gornjem kapku, linija neka bude veoma tanka na unutrašnjem uglu oka i sve šira prema spoljnjem delu oka. Na rubu donjeg kapka nanesite olovku, ali samo na spoljašnji ugao oka. Svetlu senku nanesite na unutrasnji ugao oka, do sredine kapka, a od sredine do spoljašnjeg ugla tamniju senku. Maskaru naglašenije nanesite na spoljnom rubu.

* Kad je u pitanju senka za oci postoje neka pravila. Saveti za sminkanje tamnih očiju – istaknućete ih sa svetlim senkama, dok ćete lepotu i sjaj svetlih očiju istaći tamnijim senkama. Obratite pažnju i na teksturu senke. Senke za oci sedefaste i sjajne mogu savršeno izgledati na mlađim devojkama, ali žene u zrelim godinama trebalo bi da ih izbegavaju zato što sjaj i sedef ističu sve linije i bore oko očiju, a to nikako ne želimo!

* Profesionalno sminkanje ociju podrazumeva lepe, guste i dugačke trepavice koje svi želimo, ali nažalost ih mnoge od nas nemaju. Zato moramo posebnu pažnju obratiti na maskaru. Odgovarajuća maskara, pravilno nanesena će savršeno otvoriti i vizualno povećati oči. Ako želite da uvijete trepavice, to uradite sa uvijačem ali pre nanošenja maskare. Maskaru možete naneti u nekoliko slojeva, jedan za drugim. Važno je da je nanosite od samog korena trepavica, vodeći računa da se trepavice ne slepe. Ako se zalepe, počešljajte ih metalnim češljem za trepavice i nastavite dalje nanositi maskaru dok ne dobijete onaj volumen koji želite. Nemojte preterivati sa nanošem maskare jer previše maskare neće izgledati lepo. Žene sa malim očima trebale bi izbegavati deblji sloj maskare na donjim trepavicama, samo ih malo dotaknite maskarom, na taj način će vam oči izgledati veće.

* Ništa ne uokviruje oči bolje nego savršeno oblikovane obrve. Veoma je bitno da pravilno čupate i oblikujete obrve koje treba da prate prorodni luk. Obrve možete oblikovati senkom. Senka za obrve je bolji je izbor od olovke, jer je olovka za obrve suviše “gruba” i vidljiva. Mnoge žene imaju problem s obrvama jer su pretanke i gotovo nikad obe nisu jednakog oblika. Zato postoji senka za obrve u nekoliko boja. Senka za obrve se bira prema boji kose. Senkom popunite eventualne nedostatke, podebljajte ili produžiti obrvu kako bi napravili savršen oblik. Perfektno našminkane oči neće doći do izražaja ukoliko obrve nisu uredne i definisane.

Kako naneti ajlajner za oci?

Ajlajner povećava i skreće pažnju na oko. Takođe naglašava oblik oka. Većina devojaka se često pita kako naneti ajlajner i kako dobiti mackaste oci. Zato vam donosimo osnovne smernice za nanošenje ajlajnera. Kada nanosite ajlajner, glavu pomerite blago unazad, a oči držite na pola otvorene, da bi mogle da se vidite u ogledalu. Ajlajner može biti tečan i u olovci. Tečni ajlajneri omogućavaju iscrtavanje čiste i preciznije linije i sjajno naglašavaju oči. Slobodnom rukom zategnete kapak ka spoljašnjoj ivici. Povucite liniju duž ivice trepavica, od unutrasnjeg ugla ka spoljašnjem. Linija bi trebalo da bude što tanja (kasnije ako je potrebno možete je podebljati). Ako želite postići smokey eyes (smoki ajs) sačekajte da se ajlajner osuši pa zatim manjom – ravnom četkicom nanesite senku preko ajlajnera. Sačekajte par sekundi pre nego što potpuno otvorite oči posle nanošenja ajlajnera. Ajlajneri u olovci omogućavaju sjajnu definiciju i odlični su za mackaste oci kako za dnevnu tako i za večernju šminku ističući liniju trepavica. Nanošenje započnite od unutrašnjeg ugla prema spoljašnjem, pa po ivici gornjih trepavica, u jednom potezu. Nemojte se udaljavati od same ivice trepavica. Debljinu linije možete kontrolisati prilagođavajući pritisak tokom nanošenja. Možete ga naneti i na ivicu donjeg kapka. Blagim razmazivanjem linije, dobićete nežniji efekat.

Primenite naše savete za pravilno sminkanje ociju korak po korak i svi pogledi će biti uprti ka vama, gde god da se pojavite!

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here