Plavi pramenovi – slike i ideje za nijansiranje kose

19686

Plavi pramenovi na smedju kosu, ali i na bilo koju drugu boju kose mogu biti pravo osveženje za vašu frizuru. Posebno su efektni i upečatljivi, jer kosu posvetljuju, ali imaju mnogo prirodniji efekat nego farbanje čitave kose. Svetlija nijansa tankih pramenova zlatnog sjaja osvežiće tamne, jednolične tonove i dati kosi volumen. Satiranje kose je najefektnija tehnika bojenja kose koja garantuje prirodan izgled. Pramenovi naglašavaju strukturu kose jer odsjaji stvaraju razigrane efekte senki i svetlosti. Nijansiranje kose vizuelno podmlađuje i kosi daje dodatnu dimenziju. Kosa će vam se presijavati poput sunca u kosi, imaćete nežiji izgled kao i ublažene crte lica.

Plavi pramenovi vam omogućuju promenu izgleda bez menjanja boje kose. Ako želite revitalizirati frizuru i trenutnu boju, bez radikalne promene isprobajte pramenove. Uz nijansiranje kose možete imati potpuno drugačiji izgled i uopšte nije bitno da li se rade plavi pramenovi na smedju kosu, plavu, crvenu, kratku ili dugu. Savršeno pristaju svakoj frizuri i uz njih ćete sigurno izgledati lepo. Uklapaju se i u ravnu kosu, kao i onu sa loknama. Ali ipak, važi pravilo da pramenovi plavi najbolje ispadnu na plavoj, pepeljastoj kao i smeđoj boji kose. Ako ste prirodna plavuša, pramenovi par tonova svetliji učiniće da izgledate kao da vam je kosa još više posvetlela od sunca. Veoma je bitno da se plavi pramenovi rade na zdravoj kosi, jer isušuju vlasi, pa je neophodno da one budu u dobrom stanju.

Plavi pramenovi na smedju kosu

Smeđa boja kose je idealna za pramenove. Kosu u toplim smeđim tonovima možete obogatiti svetlim pramenovima. Da biste kosi dali volumen birajte pramenove koji su gotovo neprimetni te ravnomerno raspoređeni po čitavoj kosi. Platinasti pramenovi na tamno smeđoj kosi možda neće izgledati potpuno prirodno kako bi izgledali na plavoj kosi, zato obratite pažnju na tonove i prilagoditi boju pramenova vašem tenu. Za tamno smeđu kosu sa plavim pramenovima, trebaće dosta izbeljivanja, zato budite obrezne. Plavi pramenovi na smedju kosu daće vam elegantan i lep izgled. Razbijte monotoniju, razigrajte i razveselite vašu kosu te unesite radost u vašu frizuru.

Kako posvetliti kosu?

• Pramenovi na foliju su odličan način za izvlačenje pramenova. Samo vodite računa da vam pramenove uradi dobar frizer, kako ne bi dobili ono što ne želite i imali pramenove izvučene kao lenjirom. Pramenovi na foliju su dobar izbor i ako želite efekat posvetljenja iz korena, kao i upadljive plave pramenove.

• Pramenovi na kapu daju prirodan izgled. Ovim postupkom dobijate najprirodniji izgled pramenova. Pored svih prednosti koje daju klasični pramenovi na kapu, oni poslednjih godina padaju u zaborav i frizeri se odlučuju na druge, inovativne načine za satiranje kose.

• Ako volite kako vam kosa izgleda leti, kada sunce učini svoje i prošara vašu kosu prekrasnim pramenovima za vas su idealni plavi ombre pramenovi. Pružiće vašoj kosi svež i prirodan izgled, a da se pritom ne morate brinuti oko izrastka. Ombre pramenovi su veoma jednostavni za održavanje jer ih ne treba često obnavljati. Plavi ombre pramenovi se rade tako da njihova nijansa bude svetlija od boje kose kako bi se dobio efekt osunčanosti i postigla fina gradacija tonova. Suptilni prelaz boje s tamnije na korenu do svetlije na vrhovima je frizura koja se lako održava i izgleda potpuno prirodno. Ne izvlače se od korena kose već samo na polovini, odnosno na vrhovima kose.

• Postoji još jedan način kako posvetliti kosu, a to je izvlačenje pramenova nasumično. Za ovaj metod vam ne treba folija, ali takođe vam treba odličan frizer koji će tačno proceniti na kojim pramenovima treba posvetliti kosu. Flamboyage tehnika bojanja pramenova, označava nijajnsiranje kose i kosi daje potpuno prirodan efekt sunca u kosi. Temelji se na bojenju nasumično odabranih tankih pramenova izvučenih iz čitave površine kose. Flamboyage tehnika – postupak gde se kosa prvo boja osnovnom, to jest tamnijom nijansom, a zatim se stavi nekoliko svetlih pramenova.

Nega kose s plavim pramenovima

Sad kad znate kako posvetliti kosu, bitno je i održavanje plave kose koja zahteva posebnu negu. Za farbanje u plavo koristi se dosta visok procenat hidrogena koji može isušiti kosu. Ukoliko ste i prirodno plavi, sigurno vam je dlaka tanka, a samim tim i osetljiva. Koristite posebne preparate za negu plave kose, koji u sebi sadrže sastojke koji čuvaju pigment i ne dopuštaju vašim nežnoplavim pramenovima da požute i dobiju veštačku boju. Takođe, još jedna bitna stvar o kojoj morate voditi računa je hidratacija. Hemijski tretirane vlasi traže dosta vlage, jer su isušene. Najmanje jednom nedeljno koristite masku za hidrataciju. Plava kosa se ne dobijaja baš lako, zato pazite kome prepuštate svoju kosu. Za izvlacenje pramenova nemojte biti sami svoj majstor jer ovo nije situacija za to. Takođe, nije dobro ni da vam to radi neko ko nije profesionalac. Lepa frizura s pramenovima koji izgledaju kao da se prelivaju i stapaju jedan u drugi, deluje veoma jednostavno. Međutim, za takav efekat su potrebne ruke profesionalca koji ima veštinu. Što se tiče obnavljanja, pramenove obnavljajte po potrebi. Kod prirodnih plavuša, izrastak verovatno nije jako upadljiv, pa je dovoljno da satiranje kose radite jednom u tri – četiri meseca. Naravno, veliku ulogu igra i stanje vaše kose. Ukoliko vam vaš frizer savetuje da sačekate s novim hemijskim tretmanom, obavezno ga poslušajte, jer to znači da je vašoj kosi neophodan oporavak.

Plavi pramenovi su idealni ako vam je dosadila vaša frizura. Osvežite kosu ili je potpuno transformišite uz pomoć pramenova, diskretnih ili potpuno otkačenih. Eksperimentišite sa različitim stilovima i nijansama, te zavisno o vašim željama i ličnosti izaberite ono što vam najbolje pristaje.

Plavi pramenovi – slike:

Plavi pramenovi Plavi pramenovi Plavi pramenovi ombre pramenovi Plavi pramenovi
Plavi pramenovi plavi pramenovi na smedju kosu Plavi pramenovi Plavi pramenovi Plavi pramenovi

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here