Kovrdzava kosa – frizure koje su u modi

11420

Kovrdzava kosa, frizure koje možete napraviti sa ponosom nosite jer kovrdzava kosa je veoma lep ukrasni detalj vaše glave koji vas čini posebnom. Ovakva kosa zahteva posebnu pažnju i negu jer je sklona isušivanju. Redovna nega i šišanje će vam omogućiti da odmah posle pranja kose imate instant frizuru koju ne morate da fenirate ili peglate. Uvijena kosa ima puno volumena i obično nije masna što je velika prednost jer vlasnice bujnih kovrdži ne moraju prati svoju kosu svaki drugi dan kako bi ona izgledala čisto i uredno. S druge strane, ovakva kosa nikada nije na mestu jer se uglavnom širi u svim smerovima, ali to se dešava samo ako nije savršeno ošišana. Pročitajte neka osnovna pravila za negu kovrdzave kose i pogledajte koje su najbolje frizure za kovrdžavu kosu za kojom mnogi čeznu.

Nega kovrdzave kose

* Nega kovrdzave kose zahteva dubinski tretman. Za ovaj tretman vam može poslužiti ulje za kosu ili maska koja hrani i dubinski neguje kosu. Ulje ili masku držite na kosi preko noći i neka vam ovo postane ritual koji ćete raditi jednom nedeljno.

* Veoma je bitno da spavate na satenskoj jastučnici. Čuvajte nivo hidratacije koji ste postigli odgovarajućom negom, a to ćete postići spavanjem na satenskoj jastučnici. Obična, pamučna jastučnica kosu svake noći izlaže nepotrebnom isušivanju. Ovo je posebno bitno u slučaju kovrdžave kose. Kada spavate na satenu dlaka klizi niz njega, ne petlja se i ne mrsi, a vlas se dodatno ne isušuje.

* Ne preterujte sa pranjem kose jer kovrdžava kosa je po prirodi suva. Ulja se teže distribuiraju niz dlaku zato što je uvijena, a ne ravna. Većina šampona koja su dostupna na tržištu uklanja upravo ova dragocena ulja. Šamponi koji puno pene učiniće kosu čistom ali takođe i suvljom, zato nemojte preterivati sa šamponiranjem. Ako nemate neki bitan dan i planirate da ostanete kod kuće, možete i da preskočite pranje.

* Pažljivo češljanje je još jedna stvar koju zahteva nega kovrdzave kose. Regenerator obavezno koristite i stavljajte ga posle svakog pranja kose. Uvijena kosa je osetljiva i kovrdže mnogo lepše izgledaju kada negujete vašu kosu. Nikada nemojte na brzinu četkati kosu. Ako imate potrebu da je razmrsite onda to radite sa širokim češljem, najbolje dok još na glavi imate regenerator. Korišćenjem regeneratora smanjićete mršenje i upetljavanje kose. Birajte češljeve koji su izrađeni od prirodnih materijala su jer su oni najbolji i ne stvaraju statički elektricitet.

* Preparati za kovrdzavu kosu su neophodni jer kao što smo rekli ovakva kosa je prirodno suva i jako je bitno pružiti joj potrebnu hidrataciju. Međutim, biranje regeneratora, maske ili nekih drugih preparata za kosu je ključno u negovanju kovrdža. Birajte samo kvalitetne proizvode i izbegavajte one koje sadrže silikon ili alkohol jer su to su hemijski sastojci koji oštećuju i isušuju kosu. Uvek se opredelite za neke prirodne preparate. Zbog različitih tipova kose ne odgovaraju svi proizvodi svakom. Da biste znali koji preparat vam najbolje odgovara, neophodno je da ga isprobate, i tako pronađete onaj koji vam najviše pristaje. Takođe, stavite tokom češljanja malo seruma ili silikonskih kapi na kosu. U prodaji se mogu naći serumi i preparati za kovrdzavu kosu koji pomažu da se ubrza sušenje kose. Istisnite kap ili dve seruma na dlan i razmažite po dlanovima. Nanesite serum počevši od zadnjeg dela glave ka van, sve do lica. Ovako ćete najravnomernije rasporediti preparat po uvijenoj kosi.

Kovrdzava kosa, frizure koje najbolje pristaju ovakvoj kosi

Idealne frizure za kovrdžavu kosu obično zahtevaju dugu kosu. Ali i piksi frizura koja je veoma tražena za sezonu proleće-leto će lepo izgledati sa uvijenom kosom. Iako ove frizure uglavnom podrazumevaju ravnu kosu,  uz kovrdže i talase će dobiti potpuno drugačiji smisao i jedan urbani šik i interesantan izgled. Ukoliko ste ljubitelj kraće kose, ove frizure će biti idealne za vas. Long bob (dugi paž) je jedna od frizura koja nema smisla na ravnoj kosi. Savršena je za bujnu i loknastu frizuru. Dobro izgleda i kosa koja je isfenirana na krupne ili mokre lokne. Takođe i duga afro frizura je uvek atraktivna. Sve frizure srednje dužine, jako duge i stepenasto šišane pristaju ovakvoj kosi.

Kovrdzava kosa je uvek unikatna jer svaka uvijena kosa je drugačija i svakog dana ima drugi izgled. Zato je ovakva kosa posebna i nikada nije monotona. Kovrdzava kosa, frizure koje se mogu napraviti sa ovakvom kosom su brojne. Za vas smo izdvojili najmodernije frizure za kovrdžavu kosu koje možete videti na slikama.

Kovrdzava kosa
Slika 1
kovrdzava kosa
Slika 2
kovrdzava kosa
Slika 3
kovrdzava kosa
Slika 4
kovrdzava kosa
Slika 5
kovrdzava kosa
Slika 6
kovrdzava kosa
Slika 7
kovrdzava kosa
Slika 8
kovrdzava kosa
Slika 9
kovrdzava kosa
Slika 10
loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here