Kako uviti kosu figarom

4121
Kako uviti kosu
Kako uviti kosu figarom?

Uvijanje kose figarom je odličan način da dobijete savršene lokne i ako niste rođeni sa sjajnim prirodnim kovrdžama. Sve što treba da uradite je da koristite pravu tehniku. Postoje mnoge metode kako uviti kosu figarom, na vama je da izaberete vaš način. Figaro je omiljena sprava za ulepšavanje velikog broja žena jer vam omogućava uvijanje kose u glamurozne lokne ili nežne talase. Ako ste početnik za uvijanje kose figarom u nastavku pročitajte osnovne korake kada je u pitanju uvijanje kose figarom.

Kako uviti kosu figarom – koraci za glamurozne lokne:

uvijanje kose figarom

1 Zagrejete figaro. Svaki figaro zahteva malo vremena da se zagreje pre nego što možete da ga koristite. Ako krenete sa uvijanjem kose pre nego što figaro dostigne odgovarajuću temperaturu, vaše lokne sa figarom neće izdržati. Uvek pokušajte da držite figaro na najnižoj temperaturi, naravno ako je to moguće, kako bi smanjili oštećenja kose.

uvijanje kose figarom2 Uverite se da je vaša kosa potpuno suva. Figaro za kosu kao i pegle se nikada ne koriste na vlažnu kosu jer to ozbiljno može da ošteti dlaku. Igrajte na sigurno i potpuno osušite kosu. Možete je osušiti prirodno ili upotrebom fena za kosu. Međutim, koji god način za sušenje kose da izaberete budite sigurni da ste je potpuno osušili.

uvijanje kose figarom3 Dok se figaro greje, raščešljajte kosu četkom ili češljem. Počnite od krajeva ka korenu kako bi sprečili oštećenja kose.

uvijanje kose figarom

4 Nanesite neki zaštitini sprej od toplote. Na tržištu ima veliki izbor. Ako često tretirate vašu kosu peglom ili pravite lokne sa figarom obavezno koristite zaštitu od toplote. To štiti kosu od oštećenja izazvanog izlaganjem visokim temperaturama i sprečava da kosa postane suva. Stavite sprej na čitavu dužinu kose pre uvijanja.

uvijanje kose figarom5 Podelite kosu u delove. Čak i ako imate tanku kosu, podelite je jer ćete dobiti bolje rezultate ako radite sa manjim pramenovima. Na ovaj način, bićete sigurne da će rezultat biti talasasta kosa jedinstvenog stila kakvu ste želeli. Koristeći palčeve, uzmite svu kosu koja je iznad vrha vaših ušiju i zakačite je na vrh glave pomoću šnale za kosu. Kada završite donji deo kose otpustite šnalu i oslobodite malo kose, a ostatak ponovo zakačite. Nastavite da ponavljate ovaj postupak dok ne uvijete čitavu kosu.

uvijanje kose figarom6 Uvijanje kose figarom može da počne. Uzmite jedan pramen kose i zamotajte ga oko figara, od početka do krajeva ili obrnuto, zavisi kakve lokne želite. Figaro uvek držite dva centimetra od korena, da ne bi slučajno opekli glavu. Takođe, pazite i da prste ne opečete. Kupovinom nekih figara dobija se bezbednosna rukavica koja može biti od koristi dok uvijate kosu kako bi sprečili moguće opekotine.

uvijanje kose figarom7 Umotan pramen oko figara držite nekoliko sekundi kako bi se kosa zagrejala. To traje oko 10 sekundi, ali vreme varira u skladu sa vašim figarom i temperaturom koju ste izabrali. Pazite da ne držite predugo kako ne bi ošteteli kosu. Nakon 10 sekundi oslobodite pramen.

uvijanje kose figarom8 Ako ste zadovoljni kako vam je ispao prvi pramen pređite i na ostatak kose. Svaki pramen radite na isti način, i motajte ga u istom smeru kako bi imali uredniju i lepšu frizuru.

uvijanje kose figarom9 Ako želite opušteniji izgled lokni prođite prstima kroz kosu nekoliko puta. Lokne će se povući dole i opusti se dok to radite i ostaće vam talasasta kosa. Možete okrenuti glavu naopako i prstima razdvojiti kovrdže.

uvijanje kose figarom10 Ako želite da vam lokne duže traju na kraju nanesite lak za kosu. A možete i na svaki pramen pojedninačno staviti lak za kosu.

Još saveta kako uviti kosu figarom!

Uvijanje kose figarom zahteva pravi figaro za kosu koji će tretirati vašu kosu bez čupanja i lomljenja. Postoji keramički figaro koji ujednačeno raspoređuje toplotu i umanjuje njeno štetno delovanje, a takođe i emituje negativne jone za vlažnost i glatkoću kose.

Turmalin – emituje zdravu infracrvenu toplotu i eleminiše elektricitet i zatvara površinu dlake čime se postiže pažljivo i brzo oblikovanje te ostavlja kosu glatkom i sjajnom.

Titanium – isto emituje negativne jone koji eleminišu elektricitet čineći kosu glatkom i sprečavaju mršenje i slepljivanje kose kao i oštećenje vlasi.

Za lokne sa figarom je bitna veličina figara jer veličina određuje izgled lokni. Što je figaro deblji dobićete krupnije lokne, a sa manjim figarom dobijate nežne talase i sitnije lokne. Zato, odredite kakav tip kovrdži želite – da li su vaš izbor krupne lokne, talasasta kosa ili sitne afro i prema tome kupite figaro.

Kupasti figaro za kosu pruža rezultate koji omogućavaju profesionalno oblikovanje kose. Kupasti figaro se lako koristi uz visoku efikasnost, i imaćete lokne koje traju danima. Zahvaljujući njegovom dizajnu, kupasti figaro za kosu vas neće čupati, ni lomiti vašu kosu.

U nastavku pogledajte još tehnika kako uviti kosu figarom i kako veličina, oblik i način uvijanja figarom utiču na konačni izgled kose.
Uvijena kosa – slike i predlozi za uvijanje

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here