Kako ubrzati rast noktiju na rukama

3225
Kako-ubrzati-rast-noktiju

Kako ubrzati rast noktiju je pitanje koje muči većinu pripadnica lepšeg pola. Negovani nokti su simbol koji daje lepotu vašim rukama i svaka žena želi da joj nokti budu dugi, lepi i uredni. Ako ne možete dočekati da vam nokti porastu ne očajavajte. Postoji lak za brzi rast noktiju ali i pored toga postoje brojni načini kako ubrzati rast noktiju na rukama. Nokti se sastoje od proteina te dodavanjem proteina vašoj ishrani, možete promovisati rast noktiju. Njihov nedostatak može izazvati bele mrlje na noktima i učiniti ih slabim. Vitamini b kompleksa, zdrava ishrana i pravilna nega noktiju će učiniti da imate jake i lepe nokte koji će rasti zdravim tempom.

Kako ubrzati rast noktiju

Prosečna brzina rasta noktiju je oko 1 mm nedeljno, što je oko 4 mm mesečno ili 5 cm godišnje. A oko 7 meseci je potrebno za ponovni rast nokta ako je on izgubljen. Brzina rasta noktiju se menja tokom života. Nokti imaju tendenciju da najbrže rastu između 10 i 14 godina. Nakon toga, rast se usporova sa godinama. Nekoliko faktora doprinosi sporijem rastu noktiju. To uključuje proces starenja, hormonalne promene u telu, zdravstvene probleme, hemoterapiju, lekove i ishranu. Spor rast noktiju može biti praćeni krhkim noktima, lomljivim i noktima koji se listaju.

Kako ubrzati rast noktiju – recepti i saveti za brzi rast noktiju:

Kako ubrzati rast noktiju maslinovo ulje1Maslinovo ulje – promoviše brži rast noktiju i najbolje je kada je u pitanju nega ruku. Prodire duboko u kožu i nokte i na taj način hrani nokte. Osim toga, vitamin E poboljšava cirkulaciju, pomaže oštećenim noktima, daje snagu noktima i utiče na brži rast noktiju.
Pre odlaska na spavanje, nanesite toplo maslinovo ulje na svoje nokte i zanoktice. Nežno masirajte oko 5 minuta. Stavite pamučne rukavice preko noći.
Možete i nokte potopiti u toplu mešavinu sa maslinovim uljem i držati oko 15 do 30 minuta.

Kako ubrzati rast noktiju kokosovo ulje2Kokosovo ulje – je takođe dobro za zdrav rast. Sadrži važne hranjive materije da bi vaši nokti bili jaki i zdravi. Takođe jača zanoktice, koje igraju ključnu ulogu u rastu nokta.
Masaža nokta i ruku sa toplim ekstra devičanskim kokosovim uljem pre nego što odete na spavanje. Masaža kružnim pokretima kako bi se poboljšala cirkulacija krvi.
Takođe možete pomešati 1/4 šolje organskog kokosovog ulja, 1/4 šolje meda i 4 kapi eteričnog ulja ruzmarina. Zagrejte rastvor u mikrotalasnoj peći tokom 20 sekundi i potopite ruke na 15 minuta. Za brži rast noktiju ponavljajte ovo par puta nedeljno.

Kako ubrzati rast noktiju pomorandza3Kako ubrzati rast noktiju na rukama sokom od pomorandže – ovo je još jedan lek koji pomaže u tome. Vitamni za nokte su neophodni, a njegov sadržaj vitamina C podstiče proizvodnju kolagena i održava zdrave nokte. Takođe, ima folnu kiselinu, koja je bitna za ubrzan rast noktiju.
Potopite svoje nokte u svežem soku od pomorandže najmanje 10 minuta.
Isperite ih toplom vodom, obrišite i onda se nanosi krema za nokte.
Radite ovo dva puta nedeljno da bi primetili rezultate.

Kako ubrzati rast noktiju limun4Limun – vitamni za nokte su važni, a limun sadrži vitamin C koji je neophodan za brzi rast noktiju. Takođe, pomaže kod žutih noktiju i daje noktima lep sjaj.
Pomešajte 1 kašiku limunovog soka i 3 kašike maslinovog ulja. Blago zagrejate u mikrotalasnoj, a zatim potopite nokte na 10 minuta.
Takođe možete trljati parče limuna na noktima oko 5 minuta, zatim isperite toplom vodom. Izbegavajte trljanje limuna ako imate posekotine jer može da peče.

Kako ubrzati rast noktiju beli luk5Kako ubrzati rast noktiju sa beli lukom – ovaj jednostavni recept će ojačati vaše nokte, omekšati zanoktice i znatno pospešiti rast noktiju.
Zgnječite čen belog luka i utrljate na nokte. Pustite da deluje oko pola sata, a potom operete ruke. Da bi se oslobodili neprijatnog mirisa, uzmite malo limuna i utrljajte ga po rukama.

Saveti za brzi rast noktiju:

  • Prilikom čišćenja kuće ili pranja sudova, obavezno nosite rukavice jer jake hemikalije mogu oslabiti nokte tokom vremena. Pokušajte zameniti hemikalije prirodnim sredstvima koji će štititi vaše ruke i nokte.
  • Ako grickate nokte, oni nikada nemaju priliku da narastu. Pokušajte da žvaćete žvaku kako bi vam usta bila zauzeta.
  • Nokti su napravljeni od protena te povećan unos proteina može da stimuliše njihov rast.
  • Za lepe i zdrave nokte treba uositi mnogo vode ili tečnosti.
  • Vitamini b kompleksa su neophodani za zdrav rast noktiju. Vitamini b kompleksa održavaju vlažnost i debljinu nokta, te sprečavaju pucanje i diskoloraciju.
  • Nanostite kremu ili ulje za nokte svake noći, jer će to pomoći da nokti ostanu zdravi.
  • Izbegavajte otvaranje limenki ili paketa noktima jer bi mogli da oštetite nokte.
  • Investirajte u neki lak za brzi rast noktiju.
  • Izbegavajte akrilne nokte jer mogu ozbiljno oštetiti vaše prirode nokte.
  • Bavite se šivenjem, sviranjem ili gimnastikom, jer to podstičete cirkulaciju u rukama i prstima, i samim tim ćete postići brži rast noktiju.

Sve savete kako ubrzati rast noktiju na rukama smo vam otkrili. Budite strpljive jer rezultati ne dolaze preko noći!

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here