Kako suziti pore na licu potpuno prirodno

3072

Kako suziti pore na licu koje vidljivo narušavaju lepotu vašeg lica te zabrinjavaju mnoge dame? Da budemo jasni, pore ne predstavljaju nešto loše. To su otvori tj. mesta za folikule dlake i upravo zahvaljujući njima koža je meka i nahranjena. Ali usled raznih nečistoća i masnoća tokom vremene nastaju prosirene pore na licu što dovodi do toga da one postaju mnogo veće nego što bi trebale biti. Trajno smanjivanje pora je nemoguća misija, ali jamice i nepravilnosti na koži je itekako moguće vizuelno smanjiti uz raznorazne prirodne i kozmetičke preparate.

Kako suziti pore na licu?

Da biste smanjili velike pore veoma je bitno svakodnevno raditi piling lica koji će pomoći da se pore skupe. Najbolje je da koristite prirodne preparate za pilinge. Ovaj piling možete i sami napraviti, a potrebni su vam samo šećer i limunov sok. Pomešajte dve kašike šećera i sveže isceđen sok od limuna. Smesu nanesite na lice blagim, kružnim pokretima. Kad se masa osuši skinite piling sa lica koristeći mlaku vodu. Takođe, veoma je važno da posle tuširanja i čišćenja lica obavezno se umijete hladnom vodom ili natrljate kockicu leda na lice. Na ovaj način ćete zatvoriti i suziti pore, pa tek nakon toga nanosite kreme i šminku. Postoje čak i neki puderi ili primeri koji mogu suziti pore i savršena su podloga pre šminkanja.

Maska za prosirene pore od belanca

Poznato je da belance zateže kožu i dobar je borac protiv akni. Odvojite jedno belance, pa ga dobro umutite i dodajte malo soka od limuna. Nanesite smesu čistim prstima na ciljane zone na licu. Dobro utrljajte i ostavite neka stoji dok se ne osuši. Za to će biti potrebno oko 5 minuta. Sada skinite ovu masku za suzavanje pora toplom vodom.

Jabukovo sirce za lice

Jabukovo sirce za lice je jedno od najboljih i najjačih prirodnih proizvoda za suzavanje pora. Može poslužiti i kao odličan toner, ako ga razblažite sa vodom. Dobijenu smesu nanosite vatom ili tuferom na lice, najbolje posle dubinskog čišćenja. Na taj način ćete zategnuti kožu, suziti pore i smanjiti upalu izazvanu aknama.

Sok od krastavca za prosirene pore na licu

Krastavac je potpuno prirodno sredstvo koje steže te će skupiti otvorene pore. Osvežiće kožu vašeg lica i dati joj sjaj i glatkoću. Potrebno je da iscedite sok od jednog krastavca. Potom sok nanesite na lice koristeći vatu. Ostavite neka deluje oko 15 minuta pa isperite mlakom vodom.

Maska za prosirene pore na licu sa jogurtom

Ova maska je odličan način kako zatvoriti pore na licu jer jogurt deluje dvostruko, čisti lice i sužava pore zahvaljujući mlečnoj kiselini. Jedna kašika jogurta je dovoljna za čitavo lice. Nanesite jogurt i ostavite da deluje 10 minuta, obrišite mokrom krpicom i umijte se.

Hemijski piling lica

Hemijski piling lica je kozmetički tretman koji će učiniti da prosirene pore na licu izblede. Predstavlja klsičnu metodu čišćenja lica, a to je osnova za rešenje ovog problema. To je tretman koji će ukloniti oštećen sloj kože uz korišćenje rastvora određenih kiselina. Zahvaljujući mehaničkom pilingu, koji je osnova ovog tretmana, ukloniće se gornji sloj kože, koji sadrži mrtve ćelije i podstiče se regeneracija. Hemijski piling lica će ukloniti sve nepravilnosti na koži sa odličnim rezultatima. Nikako se ne preporučuju za kućnu upotrebu, već ga trebaju raditi za to obučene osobe i isključivo se radi pod stručnim nadzorom.

Kako zatvoriti pore na licu – dodatni saveti

  • Konzumirajte samo zdravu hranu, a jestive prerađevine izbegavajte jer one mogu dovesti do upale kože i začepljenja pora. Jedite što više voća i povrća, pijte dosta vode, a nezdrave masti i ulja strogo izbegavajte kao i alkohol i cigarete.
  • Takođe, ako želite lepu i čistu kožu, jako je bitno svako veče detaljno skinuti šminku sa lica.
  • Izbegavajte proizvode koji sadrže uljanu osnovu. Koristite samo preparate koji su nekomedogeni jer oni neće zapušiti pore. Takođe, birajte preparate koji sadrže cink i magnezijum jer ćete tako dodatno smanjiti veličinu pora.
  • Koristite sredstva za sunčanje i nosite šešir. Nemojte kožu dugo izlagati suncu jer upravo sunce je jedan od razloga za prerano starenje kože lica.
  • Idite u saunu jednom nedeljno kako bi otvorili pore te znojenjem izbacili sve nagomilane nečistoće i prljavštinu.

Kako suziti pore na licu smo vam objasnili uz brojne savete i maske. Nemojte dozvoliti sebi da vam koža izgleda poput narandžine kore, već učinite sve da ona ponovo izgleda glatko i sveže. Sledite savete koje smo naveli kako zatvoriti pore na licu i vaša koža će imati onaj lepi, glatki izgled. Podelite sa nama i vaše kreme i maske koje će pomoći za rešavanje ovog neprijatnog problema.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here