Kako skinuti trajni lak kod kuce | Postupak i način

6441

Trajni lak – postupak nanošenja je veoma jednostavan i nešto što svakako vredi isprobati. Dugotrajni lak za nokte je namenjen svima koji žele lepe i uredne nokte, posebno je pogodan za one kojima se nokti listaju, pucaju i cvetaju. Gel lak za nokte traje 3 do 4 nedelje, tj. traje Kako skinuti trajni lak kod kuceonoliko dugo koliko noktu treba da izraste. Uglavom, trajanje gel laka je individualno, ali minimalno tri nedelje ćete imati predivne i sjajne nokte. Gel lak na nogama je takođe veoma dugotrajan, možete uživati u nalakiranim noktima čak i čitav letnji period, u zavisnosti od kvaliteta laka koji koristite. Gel na prirodne nokte je sjajna alternativa za sve koji žele odahnuti od neprestanog lakiranja noktiju. Još jedna velika prednost ovog načina lakiranja je što ne izgleda tako neprirodno kao gel, ploča nokta nije zadebljana, a možete raditi apsolutno sve poslove bez straha da ćete ga skinuti. Verovatno se pitate kako nalakirati nokte kao profesionalac ali ne brinite mi vam otkrivamo tajnu. Takođe, u nastavku teksta pročitajte i kako skinuti trajni lak kod kuce.

Trajni lak – postupak nanosenja kod kuće

Gel lak postupak je najjednostavniji u pogledu nanošenja i što je još važno skraćuje vaše vreme jer se veoma brzo nanosi. Sam postupak je sličan kao kod običnog laka za nokte, ali je postojanost kao kod gela. Suši se pod UV ili led lampom i nanosi se na prirodan nokat. Važi pravilo da se u UV lampi suše UV gelovi i lakovi, a u LED lampi led gelovi i lakovi. Trajni lak za nokte se koristi za jačanje i ulepšavanje noktiju. Idealan je za manikir ili pedikir, puno prirodnijeg izgleda od veštačkih noktiju. Gel na prirodne nokte savršen je za dekoraciju površine nokta. Pre nego što započnete nanošenje gel laka veoma je bitno pripremiti nokat. Ploču prirodnog nokta treba odmastiti, a kožicu na ploči nokta potisnuti. Nakon što ste sigurni da je ploča nokta dobro pripremljena, da ste očistili sve neravnine i zanoktice te da na noktu nema sjaja možete započeti nanošenje gela. U nastavku pročitajte ostale korake kako nalakirati nokte sa gel lakom.

Trajni lak – postupak i koraci

 1. Kao što smo već rekli, prvo pripremite nokat. Potisnite zanoktice. Oblikujte nokte i skinite prirodnu masnoću.
 2. Nanesite bonder tj. tečnost za pripremu gel laka (suši se na vazduhu).
 3. Nanesite bazu (base coat) u tankom sloju i sušite u lampi po uputstvu proizvođača. Bazni gel prebrišite alkoholom (ukoliko je tako naznačeno u uputstvu).
 4. Nanesite prvi sloj gel laka (gel polish) tanko i sušite pod lampom.
 5. Nanesite drugi sloj boje direktno na prvi (prvi sloj ne brišite alkoholom). U vlažnu boju možete dodati i neki ukras (šljokice, cirkone…).
 6. Osušite pod lampom i drugi sloj gela.
 7. U tankom sloju nanesite završni sjaj (top coat) i njega osušite u lampi. Završni sjaj se čisti alkoholom ako je to naznačeno na pakovanju.
 8. Za kraj utrljajte ulje za zanoktice.

Dodatni saveti:

– Kako nalakirati nokte praktičnije i brže potrebno je da radite 4 prsta jedne ruke, pa druge, a palčeve na kraju.
– Pre upotrebe gela dobro protresite, tj. protljajte bočicu između dlanova.
– Prilikom nanošenja trajni lak za nokte ne bi smeo dodirnuti kožicu.
– Gel lak za nokte nemojte nanositi u debelom sloju.

Kako skinuti trajni lak kod kuce:

Skidanje trajnog laka se radi “soak off” tehnikom koja dodatno čuva vaš prirodni nokat. Soak off tehnika je metoda za skidanje materijala sa noktiju bez oštećenja. Bitno je skidati ga polako, bez grubog i nasilnog struganja nokta. Nepravilno uklanjanje izazvaće oštećenja nokta, pukotine i ogrebotine koje ne izgledaju lepo. Zato pazite da ne preterate kako ne bi turpijanjem dotakli pravi nokat i time ga oštetili. Kako skidanje trajnog laka ne bi bilo grubo, morate ga pravilno skidati kako bi vaši nokti ostali zdravi i jaki kao i spremni za sledeći manikir.

Kako skinuti trajni lak kod kuce
Kako skinuti trajni lak kod kuce

Kako skinuti trajni lak kod kuce – koraci:

 1. Skidanje trajnog laka započnite tako što ćete ukloniti sjajni površinski sloj. Upotrebite turpiju kako bi matirali gornji sloj gela. Matiranje omogućuje da aceton bolje deluje.
 2. Sada stavite na komad vate aceton (100%). Natopljenu vatu fiksirajte na nokat i zamotajte alu folijom. Birajte deblju foliju. Postupak ponovite na svakom prstu jedne ruke te potom na drugoj ruci uradite isto to. Ostavite neka deluje 10-ak minuta.
 3. Skinuti foliju sa nokta uz rotirajuće pokrete sa jedne na drugu stranu. Preostali deo trajnog laka odstranite sa ploče nokta koristeći drveni štapić ili gurač zanoktica.
 4. Nakon što skinete gel ako vam ostane neuredan sloj ispolirajte nokte blagom blok turpijom dok ne dobijete glatku površinu nokta.

Savet:

Vaši nokti i kutikula će izgledati suvo nakon skidanja gela. Aceton isušuje nokat i zato je potrebno napraviti tretman hidratacije. Kada ste potpuno uklonili gel lak operite ruke i namažite ih maslinovim ili bademovim uljem te ga prstima lagano utrljajte u nokat. Ostavite da tako odstoji oko 15 do 20 minuta, pa isperite. Na ovaj način ćete rehidrirati i ojačati nokte, nakon upotrebe acetona.

Dugotrajni lak za nokte – prednosti

 • Traje nedeljama.
 • Daje odličan sjaj noktima.
 • Manje štetan jer se ploča prirodnog nokta ne matira pa nakon skidanja nokat ostaje u potpuno istom stanju kao i pre tretmana.
 • Ne zahteva preterano turpijanje ili premazivanje.
 • Jača prirodan nokat.
 • Bez mirisa i hipoalergen.

Napomena:

Veoma je važno da gel lak postupak sprovodi osoba koja je obučena za to, koja zna kako se to radi da ne bi došlo do gljivične infekcije nokta. Takođe treba paziti kako se reže kožica oko nokta i sa kakvim priborom da bi se izbegla bakterijska infekcija. Nemojte nokat previše brusiti jer može nastati bol te bakterijska i gljivična oboljenja. Ukoliko dođe do infekcije odmah treba otići lekaru i staviti zaštitni sloj laka kako bi se nokat zaštitio.

Trajni lak – postupak stavljanja koji će vam omogućiti beskrajne mogućnosti da vam nokti izledaju uredno i atraktivno. Uz dugotrajni lak za nokte možete da imate šarene ili jednobojne nokte, ukrašene cirkonima i šljokicama kao i najrazličitije oblike i dizajn noktiju. Kad vam nokti dosade ili izrastu pokazali smo vam i postupak kako skinuti trajni lak kod kuce. Odahnite od svakodnevnog lakiranja i brige oko izgleda vaših noktiju, a da pritom ne uništite svoj nokat i opredelite se za trajni lak.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here