Kako natapirati kosu – natapirane frizure

3971

Kako natapirati kosu? U nastavku teksta saznajte kako se tapira kosa korak po korak kao i slike najlepših frizura sa natapiranom kosom. Svetski poznati frizeri su ponovo u aktuelne trendove vratili naglašen volumen kose, takozvano tapiranje kose. Ovakve frizure mogu biti romantične, rokerske, elegantne, ali i buntovničke. Kakav god tip kose da imate malo dodatnog volumena sigurno ne škodi, a verujemo da vama sa tankom kosom itekako dobro dođe. Frizer će vam vrlo lako podariti natapirane frizure iz snova, ali takođe, sve ovo možete izvesti i same kod kuće.

Kako natapirati kosu?

Potrebni su vam samo odgovarajuća četka, kvalitetan lak za kosu i fen da bi postigli željeni volumen. Dugi češalj sa uskim zupcim i špicem je pravi izbor češlja. Dugi špic će vam omogućiti lako odvajanje pramenova kose, a uski zupci će lako dopreti do samog korena kose i omogućiti vam precizno tapiranje. Lak je neophodan ako želite da vam frizura i volumen potraju. Nanosite ga posebno, na svaki natapirani pramen. Šnala vam je takođe neophodna kako bi lakše odvajali sekcije kose i bolje manevrisali tapiranjem.

Za pravilno tapiranje kose, potrebno je kosu podeliti na nekoliko ravnomernih pramenova, najbolje da budu široki do 10 centimetara. Izdvojeni pramen držeći, lagano zategnite na gore u jednoj ruci, i onda gustim češljem raščešljajte pramen od vrha ka korenu. Dovoljno je da tapiranje kose radite samo u jednom smeru, jer će natapirana kosa u oba smera izazvati oštećenje vlasi, a može uzrokovati i čupanje. Kada ste završili sa pramenom, frizuru oblikujte tako da češljem potisnete natapirane vlasi što bliže korenu, a zatim gornji sloj kose zagladite dugačkim vrhom češlja. Ravnomerno oblikujte frizuru i onda je neophodno da se natapirana kosa ispriska lakom ili penom za oblikovanje. Ovaj postupak ponovite sa sledećim pramenom i tako dok sve ne završite.

Pravilo je da kosu nikad ne tapirate dok je vlažnaKako natapirati kosu , zato je bitno da je dobro osušite jer tapiranje nikada neće uspeti na vlažnoj ili mokroj kosi. Ako vam se kosa brzo masti, tapiranje možda neće imati efekata zbog prečestog pranja. U parfimerijama možete kupiti sprej za suvo pranje kose ili bebi puder koji možete koristiti pre tapiranja. Tapiranje kose je idealno rešenje i za slabu kosu. Kada pravite frizure za tanku kosu obavezno kosu prvo natapirajte kako bi dobile puniju i lepšu frizuru. Kosu možete tapirati i vezanu za rep, što se posebno preporučuje kada pravite punđe. Biće punije i izgledaće bogatije.

Visoki rep natapirano

Jednostavne frizure su ponekad najbolji izbor bilo za dnevnu ili večernju varijantu. Za konjski rep sa volumenom biće vam potrebni dekorativna traka za kosu (trebalo bi da bude u nijansi vaše kose, ali ako ne nađete odgovarajuću onda je obojte lakom za nokte koji odgovara boji vaše kose), češalj, gumica i lak za kosu.

Koraci za visoki rep – natapirano:

1. Lepo se očešljajte, a zatim stavite traku i malo je udaljite od čela.
2. Uzmite češalj i gornji pramen kose koji je najbliži traci natapirajte. Cilj je stvoriti što više volumena.
3. Zatim vežite kosu gumicom u niži konjski rep. Onda uzmite opet pramen kose koji je najbliži repu pa ga natapirajte i vežite ispod još jedan konjski rep. Ponovite postupak i vežite još jedan repić. Vodite računa samo da repovi budu iste dužine tj. na podjednakom rastojanju.
4. Na kraju da bi natapirani konjski rep sa volumenom što duže trajao isprskajte ga lakom.

Kako vratiti kosu u prvobitno stanje?

Ukoliko vam tapirana kosa dosadi, možete je vrlo lako ukloniti ukoliko je operete i raščešljate. Nakon pranja, obavezno nanesite obilnu količinu regeneratora, kako bi šteta bila što manja. Takođe, da vratite kosu u prvobitan položaj biće vam neophodna i adekvatna četka za raščešljavanje kose. Kosu raščešljavajte isključivo dok je suva. Počnite od krajeva, pa polako idite ka korenu dok potpuno ne ispravite svaki pramen. Ukoliko ste tapiranje izvele na pravilan način, nećete imati nikakav problem da je ,,otapirate”.

Nadamo se da ste uz naše korake shvatile kako natapirati kosu i dobiti volumen bez odlaska kod frizera. Ako vas zanima koje su najlepše natapirane frizure pogledajte slike koje smo izdvojili za vas.

Natapirane frizure slike:

natapirane frizure
slika 1
natapirane frizure
slika 2
natapirana kosa
slika 3
natapirana kosa
slika 4
natapirana kosa
slika 5
natapirana kosa
slika 6
natapirana kosa
slika 7
natapirana kosa
slika 8
natapirana kosa
slika 9
natapirana kosa
slika 10
loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here