Crveni ruz – Kako nasminkati usne?

2966

Crveni ruz je mnogo više od običnog ruža za usne. Crveni karmin se smatra simbolom ženske moći, veoma je zavodljiv i moćan, skreće pažnju na usne i pleni poglede. Veoma je moćno oružje za podizanje samopouzdanja i za isticanje ženstvenosti i seksipila. Crvena boja je oduvek predstavljala boju strasti, vatre i ljubavi, tako da i na usnama jedne žene predstavlja isto to. Svakoj ženi stoji crveni ruž za usne, samo mora pronaći odgovarajuću nijansu, a najbolji način da to učinite je isprobavanje i eksperimentiranje.

Crveni ruz, ali i svaki tamniji karmin, ima svoje negativne strane. Može završiti na zubima, treba ga često popravljati, ostavlja tragove na odeći, čaši, a i ljubljenje može biti nezgodno. Žene se ponekad plaše crvenog ruža jer se boje vulgarnosti. Za to naravno postoji razlog jer se vulgaran izgled može pojaviti kada ruž nije usklađen s ostatkom make up-a, ali i kada je nepravilno i neuredno stavljen na usne. Svakome licu pristaje svaka nijansa, samo se mora izneti sa stilom i mora biti u skladu sa ostatkom sminke, nakitom, frizurom kao i odevnom kombinacijom.

Crveni ruz – pravila i saveti:

* Crveni ruževi plavog i hladnog podtona učiniće da vam zubi deluju belji, a samim tim imaćete i lepši osmeh. Topli, narandžasti tonovi učiniće da ten deluje ‘toplije’. Crvena boja s ružičastim i pomalo hladnim podtonom (trešnja-crvena) čini da lice deluje svežije, a zubi belji. Tekstura ruža, intenzitet crvene boje, kao i finiš ruža neka zavisi od prilike i okolnosti.

* Nijansu crvenog ruža možete birati i prema obliku vaših usana. Boja višnje će istaknuti prirodno pune usne, a svetlija crvena nijansa idealna je ako imate tanje usne. Ako želite postići otmen izgled, izaberite mat crveni karmin za usne, a ako je vaš izbor svež izgled koristite blistave ruževe uz dodatak svetlucavih čestica.

* Još jedno pravilo za odabir nijanse crvenog ruža je njegov sklad sa bojom kose. Svetlije nijanse kose vole svetlije tonove ruža. Dublji i zagasiti tonovi karmina odlični su za brinete i crnke, dok jako crveni ruž za usne najbolje odgovara crvenokosim ženama.

* Crveni ruž je šminka koja može da podigne vaš celokupni izgled na drugi nivo i da zaokruži vaš čitav stajling. Dnevna sminka podržava svetlije i prirodnije nijanse crvene. Kao dnevna sminka su odlični sjajevi za usne ili balzami koji će se savršeno uklopiti u vašu dnevnu šminku. Kao vecernja sminka idealne su jarko crvene i intenzivnije nijanse koje će dodatno istaknuti usne. Crveni ruž je idealan kao vecernja sminka, a naročito za praznike koji nam dolaze, za novogodišnju noć, Badnjak i Božić.

* Ako više volite neupadljiv, ali ipak odvažan izgled samo naglasite usne. Nanesite dva sloja maskare i vaša klasična šminka neće proći neopaženo. Ako ipak više volite naglasiti i oči i usne, ali da je veći naglasak na usnama, opredelite se sa bež ili smeđe senke za oči kako bi imale prodoran pogled.

* Crveni ruž i oči naglašene ajlajnerom nikad neće prestati biti u trendu. Ako ste za sigurnu varijantu onda je ovo dobitna kombinacija za vas. Uz vaš mačkasti izbled bićete primećene gde god da idete.

Kako nasminkati usne crvenim karminom?

crveni ružPre nanošenja karmina, na usne stavite malo pudera u prahu ili kamenu jer ćete tako fiksirati svaki ruž za usne i on će biti postojaniji. Takođe, pre stavljanja karmina prvo usne ocrtajte olovkom za usne u istoj nijansi, a ruž nanesite četkicom kako bi ga što preciznije nanele i izbegle prelivanje preko ruba usana. Uvek koristite četkicu za usne jer ćete imati veću kontrolu i manju mogućnost za grešku. Uvek stavite dva sloja ruža jer prvi sloj nikada ne može izgledati savršeno. Drugi sloj ruža služi za popunjavanje sitnih rupa i dovođenja crvene nijanse do perfekcije, a predstavlja i siguran korak da karmin na vašem licu blista. Crvena boja je intezivna nijansa i lako se može desiti da preterate prilikom stavljanja ruža. Nemojte paničiti, to se da lako popraviti. Ako vam se desi da preterate pri nanošenju ruža, skinite višak papirnom maramicom. Ovo su neka osnovna pravila kako nasminkati usne crvenim karminom i trebale bi da ih se prdržavate!

Crveni ruz – česte greške:

  1. Prva i najčešća greška koja se javlja je žurba. Nemojte žuriti jer crveni ruž ne podnosi greške koje će se sigurno pojaviti ako ruž stavljamo na brzinu.
  2. Nikada na usne nemojte stavljati ‘premekani’ ruž. Struktura takvog ruža nije stabilna i postoji velika verovatnoća da će se brzo razliti u uglovima usana.
  3. Važi pravilo da nas crveni ruž čini ozbiljnijim i za njega kažemo da dodaje godine. Zato odlučite u koje doba dana ili večeri ćete ga koristiti.
  4. Kad stavljate crveni ruž obavezno koristite olovku. Lakše ćete oivičiti usta i dobiti pravilan oblik, a i ruž će se duže zadržati na usnama.
  5. Ukoliko imate problematično lice, problem sa aknama ili flekama budite obazrive prilikom nanošenja crvenog karmina jer on može dodatno naglasiti postojeće nepravilnosti na licu.
  6. Uvek koristiti vrhunski kvalitetan ruž za usne koji će biti postojan i neće ostavljati vidljive crvene tragove.
  7. Crveni karmin za usne se nikada ne stavlja na usne koje su ispucale i suve, jer će delovati jako ružno. Neka vam usne budu hidrirane i glatke, a pre nanošenja ruža, možete uraditi i piling usana koji će dati savršenu podlogu za nanošenje karmina.
  8. Kad kupujete crveni ruz uvek ga prvo testiranje na usnama. Većina žena probava boju ruža na ruci, ali tu je nijansa kože često drugačija od one na licu. Zato se preporučuje da probate ruž na usnama kako bi bile sigurne da ste izabrale pravu nijansu.

crveni ruzCrveni ruž se može koristiti i za uklanjanje podočnjaka što verovatno niste znale i sigurno vam deluje nemoguće. Kad malo bolje razmislite to i nije tako luda ideja, jer u spektru boja crvenkaste nijanse se nalaze nasuprot plave i zelene. Već smo pisali o tome kako sakriti podočnjake, ali ovaj metod nismo spomenuli. Ipak, ovaj način kako sakriti podočnjake crvenim karminom, za dobre rezultate morate ga pomešati sa korektorom, jer on služi samo kao baza za korektor.

Crveni ruz se danas nosi više nego ikada. Crvena klasika više nije rezervirana samo za večernje i svečane prlike. Crveni karmin za usne je omiljeni modni dodatak i za poslovne sastanke ili kafu s prijateljicama. Crveni ruz je simbol ženske emancipacije, snage, moći, ali i ženstvenosti te smo vam objasnili kako nasminkati usne sa njim i zaista ne postoji razlog zašto ga ne biste nosile.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here