Kako nalakirati nokte? Uradi sama!

2611
Kako-nalakirati-nokte

Lakiranje noktiju može bti prava uzivancija, naročito kada imamo vremana da se tome posvetimo natenane. Otkrivamo vam kako se lakiraju nokti u kućnim uslovima i kako dobiti savršeno nalakirane nokte. Način na koji uređujete nokte govori mnogo i o vašoj ličnosti. Oni utiču na formiranje prvog utiska o čoveku, jer privlače pažnju, naročito prilikom rukovanja. Kako nalakirati nokte da bi se razlikovali od drugih i imati nokte koji će vašoj okolini poručiti da ste pedantna i kreativna osoba. Besprekorno i pravilno lakiranje noktiju je stvar vežbanja, prakse kao i “mirne ruke”. Više nema potrebe za trošenjem novaca u salonima lepote, jer uz malo truda možete same uraditi manikir kod kuće.

Kako se lakiraju nokti – saveti za lakiranje noktiju:

Kako nalakirati nokte1Izaberite lak za nokte u boji po vašem izboru. Odaberite boju koja odražava vaše raspoloženje ili odgovara onome što nosite taj dan. Imajte na umu da će tamnije boje poput ljubičaste, crne ili tamno crvene učiniti da nokti izgledaju duže, pa odaberete ove boje ako želite da vaši nokti izgledaju duže. Nemojte koristiti lak koji je suviše star jer ćete se namučiti, a i lak na noktima će biti u debelom sloju i izgledaće neuredno. Ako zaista želite spasiti stari lak dodajte nekoliko kapi acetona i malo protresite bočicu.

Kako nalakirati nokte2Izaberite mesto za lakiranje noktiju. Kada birate gde ćete i kako nalakirati nokte, izaberite stabilnu površinu u dobro osvetljenoj sobi. Sto za manikir ili kuhinjski sto su dobre opcije, samo pazite da stavite malo papirnog ubrusa ispod ruke, kako bi izbegle nered. Prostoriju dobro provetrite, jer gasovi iz laka i acetona nisu dobri za vaše zdravlje.

Kako nalakirati nokte3Sakupite potreban pribor za nokte. Potreban vam je skidač laka za nokte, grickalica, turpija za nokte, štapić za manikir, sekač ili makazice za zanoktice i odgovarajući lak. Imajući sve ove stavke pri ruci lako će se ubrzati proces farbanja noktiju i povećati šanse za dugotrajniji manikir.

 

Kako nalakirati nokte4Detaljno skinite sav prethodni lak. Natopite parče vate koristeći aceton za nokte i blagim trljanjem uklonite lak. Čak i ako nemate lak, upotrebite aceton za nokte ili neki skidač laka za nokte kako bi se oslobodile bilo kakvih prirodnih ulja na noktima. Potom pređite blagom blok turpijom preko svakog nokta, jer će vam tako lak za nokte duž trajati.

Kako nalakirati nokte 55Napravite željini oblik nokta. Koristite grickalicu za nokte ako su predugački i turpijom uradite željeno oblikovanje noktiju. Svi nokti neka budu iste dužine.

 

6Pogurajte Kako nalakirati noktezanoktice upotrebom štapića za zanoktice. Zanoktice moraju biti uredne, jer ako nisu potisnute mogu učiniti da vaš lak izgleda neuredno. Zanoktice ćete lakše srediti ako su omekšane, pa potopite nokte u mali lavor sa toplom vodom na par minuta. Osušite ruke i nokte temeljno, a zatim koristite odgurivač zanoktica i meku kožu svakog nokta vratite unazad do ivice nokta.

Kako nalakirati nokte kao u salonu

kako se lakiraju nokti1Prvo protrljajte bočicu između vaših ruku kako bi se zagrejao lak (25-30 sekundi). Tako ćete protresti sadržaj bočice, da ne ostane boja koja je smeštena na dnu. Lak nemojte mućkati jer ćete tako stvoriti mehuriće koji mogu ubrzati sušenje i propadanje laka.

 

kako se lakiraju nokti2Za pravilno lakiranje noktiju prvo nanesite bazni lak za nokte. Primena baznog laka je jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoje nokte, a bazni lak za nokte takođe ima funkciju jačanja noktiju jer stimuliše stvaranje keratina od kojeg je nokat građen. Bazni lak će vam pomoći da boja traje duže i njegovom upotrebom ćete izbeći promenu boje nokatne ploče. Pustite da osnovni premaz postane potpuno suv na dodir pre nego što nastavite.
kako se lakiraju nokti3Otvorite flašicu laka i uklonite višak sa četkice. Imati savršenu količinu laka na svojoj četkici je jedan od ključeva za savršeno oslikane nokte. Da bi to postigle, obrišite četkicu na unutrašnjem obodu boce da uklonite višak – znajući tačno koliko treba da bude na vašoj četki je veština koja dolazi sa vremenom!

kako se lakiraju nokti4Prilikom mazanja noktiju, lak nanosite u što preciznijim i pravilnijim potezima ruke, počevši od korena nokta prema njegovom vrhu. Ovaj postupak kako nalakirati nokte je tehnika koja se koristi od strane profesionalnih manikira, pa neka ova tehnika lakiranja postane vaša praksa, jer će vam omogućiti najlakši i najprecizniji način lakiranja noktiju. Prvo lakom napravite liniju kroz centar nokta, sve do vrha.
kako se lakiraju nokti5Zatim napravite još dva poteza i sa jedne i sa druge strane nokta. Trebalo bi da jednim umakanjem laka imate dovoljno boje da pokrijete ceo nokat u tankom sloju boje, bez potrebe da umočete četkicu u bocu. Ako nanesete suviše debeo sloj laka, vašim noktima će trebati mnogo duže da se osuše i delovaće neurednije.

kako se lakiraju nokti6Dozvolite da se prvi sloj laka osuši pre nanošenja drugog. Pravilno lakiranje noktiju zahteva dva sloja, a neki lakovi zahtevaju i tri sloja laka. Mnogo je bolje da nanesete nekoliko tankih slojeva od jednog debljeg – rezultati će biti mnogo uredniji i manje skloni mrljama. Morate omogućiti da se lak u potpunosti osuši između svake aplikacije – ovo bi trebalo da traje između pet i deset minuta, u zavisnosti od marke laka. Nanesite drugi sloj laka koristeći potpuno isti metod.

Pokušajte da budete podjednako oprezne – ne postajte nestrpljive i ne pokušavajte da brzo završite posao, jer možete sve upropastiti. Dozvolite i drugom sloju da se potpuno osuši, a zatim odlučiti da li je potrebno naneti i treći sloj. Ako žurite i nemate vremena za sušenje noktiju, u posudu stavite hladnu vodu i odmah nakon lakiranja umočite nokte. Lak će se stegnuti zbog hladne vode, a boja neće biti oštećena.

kako se lakiraju nokti7Na kraju nanesite završni sloj. Kada je vaš drugi ( ili treći ) sloj laka potpuno suv, možete naneti završni sloj. Kao završni sloj možete koristiti i bezbojni lak koji će vam dati ekstra sjaj.

 

8Saveti za lakiranje noktiju su mnogobrojni. kako se lakiraju noktiMi smo vam pokazali sve korake kako se lakiraju nokti te je lakiranje noktiju gotovo i sad možete počistiti nered.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here