Frizure za tanku kosu slike i saveti

3754

Duge ili kratke frizure za tanku kosu bez volumena mogu napraviti čudo sa vašom slabom i beživotnom kosom koja ne izgleda ni malo lepo. Devojke sa slabom kosom sanjaju o volumenu, ali ipak u susretu sa realnošću jako često dolaze u očajanje, jer tanka kosa jednostavno ne ide u kombinaciji za ovom rečju. Ako delite isto iskustvo, pogledajte naš mali vodič i saznajte koje su to frizure za tanku i ravnu kosu koje će učiniti da vaša dlaka deluje punije i gušće.

Pravi izbor frizure za tanku i ravnu kosu

Kada je u pitanju tanka vlas najbitnije je napraviti pravi izbor odgovarajuće frizure za tanku i retku kosu. Ovo je prvo i najvažnije pravilo jer prava frizura učiniće da izgledate kao da imate puno kose, a loše odabrana izgledaće slepljeno. Bolji izbor su kratka ili poluduga kosa, jer na tim dužinama ne dolazi toliko do izražaja da su vam vlasi tanke, a kosa retka. Stepenasto šišanje je obavezno, jer se tako stvara efekat volumena. Za dame koje vole dugu kosu, takođe se preporučuje blago stepenasto šišanje. Najbolja tehnika šišanja za tanku kosu jeste calligraphy cut, karakteristična po tome što se dlaka ne seče ravno, nego pod određenim uglom od 23 stepena. Tako ukrivo isečeni krajevi lakše se oblikuju, pa se dobija utisak punije kose.

Pravi izbor boje

Verovali ili ne bojom takođe možete postići efekat volumena. Tanka kosa izgledaće punije, ako se uspešno poigrate kombinacijama boja. Za postizanje vizuelnog utiska volumena, najbolji recept su pramenovi. Nešto svetliji od osnove na kojoj se izvlače, pramenovi reflektuju svetlost, privlače pažnju i čine da tanka kosa izgleda bujnije.

Odgovarajuća nega

Tanka kosa mora da se neguje na pravi način, jer je slaba, krta i sklona cvetanju. Nasuprot uvreženom mišljenju, ne treba je negovati hranljivim preparatima koji će je nahraniti iznutra, ali će i opteretiti dlaku koja će još više pasti i slepiti se. Tanka kosa voli laganije šampone i regeneratore, a ako se brzo masti, onda je linija za negu masnih vlasi pravo rešenje za nju. Frizeri preporučuju i da se tanka kosa pere na svaka tri dana, ne češće. Pošto šampon za suvo pranje kose takođe stvara efekat volumena, svakog drugog dana možete ga naprskati i utrljati u vlasi. Takođe, on učvršćuje kosu, pa će vam frizura bolje i duže stajati. Izbacite ulja, serume i masna pakovanja. Ništa što opterećuje kosu nije dobrodošlo. Tanka kosa treba da se neguje samo na krajevima, kako bi se oni zaštitili od pucanja, a da se pritom gornji sloj kose ne optereti i ne slepi uz glavu, jer će se tako više mastiti. Bazirajte se na hidratantnoj, a ne hranljivoj nezi.

Oblikovanje frizure na pravi način

Od feniranja, odnosno oblikovanja kose, takođe mnogo zavisi. Veoma je bitno da kosu, dok je još mokra, izdignete iz korena. Možete naprskati koren kose preparatom za izdizanje vlasi ili običnim lakom za kosu, ali tako što ćete se sagnuti i kosu prebaciti preko glave. Na ovaj način možete kosu i sušiti. Kad se lak osuši i vlasi malo učvrste, možete se fenirati. Krupni vikleri takođe pomažu u oblikovanju tanke kose. Čak i ako vlasi ne uvijate, krupnim viklerima postići ćete da se one samo izdignu iz korena, a krajevi će se svakako kasnije opustiti. Kad kosu vezujete u rep ili pletenicu ili kad pravite punđu, vlasi najpre natapirajte, kako bi frizura bila punija.

Kratke frizure za tanku kosu

Talasasti kosi paž je idealan izbor. Što kraća kosa to su veće šanse da ćete dobiti željeni volumen naročito ako imate tanku dlaku. Moderne paž frizure su idealne za vas i zato iskoristite aktuelne trendove i isprobajte ove frizure. Blagi talasi će doprineti utisku punoće i gustine, a to je baš ono što želite, a čak ne morate ni da budete stepenasto ošišane što se najčešće savetuje devojakam sa tankom kosom. Kosa koje je pozadi kraća će vam dati lep i pun profil, dok će duži pramnovi uz lice dati utisak dužine i ženstvenosti.

Frizure srednje duzine za tanku kosu

Stepenaste frizure za tanku kosu do ramena su još jedna opcija. Ukoliko ipak ne možete da se odreknete duge kose, onda svakako treba da se ošišate na stepenove, jer će one kosi oko lica dati izgled punoće. Takođe i u slučaju ovih frizura preporučuju se blagi talasi i lokne jer će kosi dati živost i volumen.

Bob frizure za tanku kosu

Neuredne bob frizure za tanku kosu su pun pogodak. Morate shvatiti da ravna i ispeglana kosa nije prijatelj tanke vlasi. Takve frizure će dodatno istaći ono što vam smeta kod nje, a to je utisak da vas je ,,krava lizala”. Kratke, neuredne frizure, sa teksturom i pramenovima koji pomalo i štrče je pravi izbor. Napravite duboki razdeljak sa strane, pa će kosa oko lica izgledati još punije.

Frizure za tanku i retku kosu sa šiškama

Možda ćete pomisliti kako je greh ionako tanku kosu trošiti na šiške, ali grešite. Šiške će svakako dati utisak volumena kosi oko lica, dok duži deo kose ostavlja mesta za različite talase i lokne. Probajte, sigurno se nećete se pokajati!

Devojke sa tankom kosom znaju koji je problem doći do prave frizure za tanku kosu bez volumena koja će vas zadovoljiti. Zato smo za vas pripremili najlepše slike koje vam mogu dati ideje za vašu frizuru.

frizure za tanku kosufrizure za tanku i retku kosu
Slika 1
frizure za tanku i retku kosu
Slika 2
frizure za tanku i retku kosu
Slika 3
frizure za tanku kosu
Slika 4
frizure za tanku kosu
Slika 5
loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here