Frizure sa repom za svaku priliku

7156

Frizure sa repom su nezaobilazne u životu svake žene. Koliko god volimo da nam je kosa stalno puštena, imati lepu frizuru svezanu u rep je odlično osveženje za svaku priliku. Dani kada nam kosa dobro izgleda, zaista mogu podići samopouzdanje. Jedna od najlakših, ali i prelepih frizura svakako jeste konjski rep. Frizura sa svezanom kosom pruža mnogo načina da eksperimentišete, od neurednog do elegantnog repa. Na vama je da odlučite koje rep frizure su najbolje za vas, a na nama je da vam ponudimo ideje sa kojima sigurno nećete proći neopaženo.

Nekada se kosa svezana u rep smatrala frizurom rezervisanom samo za čas joge ili za posetu supermarketu. Međutim, to pavilo više ne važi. U poslednje vreme sve više svetskih zvezda odlučuje da upravo ovu frizuru prošeta crvenim tepihom. Zo više nije onaj klasičan konjski rep na koji smo navikli, prljava kosa samo zalizana i nemarno vezana gumicom. Ovi glamurozni repovi izgledaju jako lepo, brzo se prave i izgledaju sjajno. Ponekad je jednostavnost upravo ono što trebate za besprekoran izgled.

Visoki rep frizure

Jedna od najpopularnijih frizura je svakako visoki konjski rep koji se već decenijama drži na modnoj sceni. Za podignut rep kosa ne mora uvek biti sveže oprana jer ćete je tako lakše oblikovati. Češljem zaližite vlažnu kosu i zavežite gumicom. Ako želite ravan rep za završetke upotrebite peglu za kosu. Izdvojite jedan pramen kose i omotajte ga oko gumice i na donjoj strani zakačite ukosnicom i prstima sakrijte višak kose. Opušteni visoki rep sa puštenim pramenovima oko lica je idealna, ležerna frizura. Rep frizure sa zallizanom kosom podignutom visoko ostavlja opušten ali i sofisticiran izgled. Rep sa izvrnutim krajevima je zabavan i drzak u isto vreme.

Visoki rep natapirano

Kako bi vam kosa u repu uvek izgledala gušće najpre je ukovrdžajte ili napravite talase. Kosa će vam izgledati gušće i punije ako je još i natapirate. Za veći volumen poslužite se tapiranjem kose u korenu. Dupla gumica je takođe odličan trik za volumen. Kosa svezana u konjski rep brzo padne i izgubi na volumenu, pa deluje pripijeno uz glavu. Da biste to sprečitle jednu gumicu vežite redovno da pokupite kosu, a drugu vežite blago iznad nje. Ona će podići rep i učiniti da deluje gušće.

Niski rep frizure

Ova vrsta repa je idealna za srednje dugu i dugu kosu sa šiškama. Može se nositi preko ili iza ušiju, a šiške na razdeljak ili na stranu. Sveže opranu kosu prosušite peškirom, prebacite preko glave, nanesite penu za kosu i osušite je fenom. Nakon toga kosu prebacite, lagano uhvatite rukama, skupite je i zavežite gumicom. Šiške sredite naknadno, a kosu na kraju fiksirajte lakom. Spušteni rep je još lepši kada kosa ima volumen i prirodni pad.

Uz niski rep i kosu začešljanu na jednu stranu izgledaćete glamurozno i odvažno. Ako još niskom repu dodate valove, izgledaćete savršeno. Niskom repu takođe možete dodati volumen na vrhu i ostavite par pramenova da opušteno vise. Šik i opuštena frizura. Sa razdeljkom na sredini i niskim repom izgledaćete uredno. Za svedenu i sofisticiranu frizuru, koja izgleda jako otmeno, a pravi se za manje od deset minuta dovoljno je da napravite niski rep koji najbolje izgleda na čistoj kosi, ili na kosi na koju ste naneli malo spreja za suvo pranje (ovo može da vam doda malo volumena pri korenu). Jednostavno napravite razdeljak po želji, pa kosu vežite u uredan niski rep. Jedan pramen iz repa izdvojite, i njime obmotajte gumicu kako se ne bi videla.

Pronađite inspiraciju u našoj galeriji. Pripremili smo za vas svakodnevne i svečane frizure – visoki rep, niski rep, natapirani rep i još mnogo slika koje će vas učiniti predivnom, ženstvenom i zavodvljivom.

Frizure konjski rep slike:

slika 1
slika 2
slika 3
slika 4
slika 5
slika 6
slika 7
slika 8
slika 9
slika 10

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here