Frizure sa loknama za dugu i kratku kosu – slike

7361

Frizure sa loknama podariće vam savršen izled bilo da idete na neki svečani događaj ili na kafu sa prijateljicom. Ovo je definitivno sezona lokni te postoji čitav spektar frizura koje možete izabrati, bez obzira da li želite opustene lokne ili one sa pravim oblikom. Jedna od najvećih promena koje se poslednjih nekoliko godina dogodila na polju frizura je prelazak sa ravnih, koje su dominirale dugi niz godina, na prelomljene frizure koje važe i važiće u godinama koje dolaze za ultimativni trend. Kosa može biti prelomljena, kovrdžava, loknasta ili samo blago teksturisana, ali svaka je vrlo moderna i veoma nosiva. Sa ovakim stilom na scenu se vraća volumen, boje koje se prelivaju u kosi i uopšte mekši i ženstveniji izgled. Kako bi bile sigurne da ćete pronaći pravu frizuru za vas smo izabrale najpopularnije frizure sa kovrdžama.

Podignute frizure sa loknama

Punđe su oduvek važile za elegantne, moderne, romantične, seksipilne frizure koje vam pružaju predivan izgled. Za najluđu noć ili neki poseban dan za koji trebate savršenu frizuru izaberite romantičnu punđu sa uvijenim loknama sa kojom ćete biti za nijansu ispred svih. Punđa sa puštenim loknama napred je savršena za konturisanje oblika glave i stavljanja očiju i lica u prvi plan. Svaki make up odabir će biti naglašen sa ovom varijantom svecane frizure. Lokne koje su podignute u punđu ne smeju izgledati prezategnuto i stogo, već trebaju imati ležeran oblik, a ne preuglađen koji je prelakiran sa lakom za kosu. Sve treba da deluje ležerno, moderno i opušteno.

Kako napraviti opustene lokne?

Opustene lokne možete i same napraviti kod kuće, a sve šta vam je potrebno je sprej za lokne i vaša omiljena presa za kosu. Kosu očešljajte i nanestite lak za kosu. Potom je podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu razdvojite na još dve polovine, a zatim ta dva pramena obmotajte jedan oko drugog kao da pravite pletenicu od dva dela. Tako obmotani pramen zavežite gumicom za kosu. Potom, zagrejanom peglom pritiskajte pramen kose ali deo po deo, počevši odozgo, prema vrhu kose. Za bolji efekt opuštenih lokni, pričekajte minut do dva te ponovite postupak. Kada se kosa skroz ohladi, obmotajte je te pramen razdvojite prstima, zgužvajte kosu rukama i vaša frizura je gotova. Kako bi frizura trajala duže, dodajte malo laka za kosu.

Frizure sa loknama na jednu stranu

Ovakave frizure često možete videti na mnogim poznatim divama. Frizure sa loknama na jednu stranu su idealan izbor za specijalne prilike kada želite da izgledate kao ,,devojka od milion dolara”. Možete ih same napraviti tako što ćete prebaciti većinu kosu na jednu stranu, u zavisnosti od oblika glave i željenog izgleda. Kada ste to odradili, napravite romantične lokne na vašoj kosi koristeći figaro ili viklere. Ukoliko odaberete viklere, ostavite ih na kosi dovoljno dugo kako bi kosa poprimila odgovarajući oblik. Ako je vaš izbor figaro ili presa, podelite kosu u pramenove i svaki posebno uvijajte, dok ne postignete željeni izgled. Nakon što ste napravite kovrdže, koristići sprej za kosu učvrstite ih, kako biste se pobrinuli da frizura zadrži svoj oblik. Ako želite tradicionalniju frizuru jedan kraj kose postavite iza uha, a za moderniji izgled možete napraviti sitnu pletenicu sa suprotne strane od lokni. Ovakvim izgledom ćete sigurno prikupiti brojne komplimente.

Frizure sa loknama na dugu ili kratku kosu će svakako promeniti vaš svakodnevni izgled i dati vam besprekoran stajling. Ipak, naš savet je da se prepustite stručnjaku kada su u pitanju svecane frizure. Lokne koje će vam vaš frizer napraviti za neki bitan datum će vam biti trajnije i svakako lepše jer je ipak u pitanju ruka profesionalca. Pogledajte galeriju slika koju smo pripremili za vas koja vam može poslužiti kao inspiracija.

Frizure sa loknama za dugu kosu:

frizure sa loknama
slika 1
frizure sa loknama za dugu kosu
slika 2
frizure sa loknama za dugu kosu
slika 3
lokne
slika 4
lokne na dugu kosu
slika 5
loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here