Kako se rešiti bubuljica na usni

7164

Jedna od stvari koja preti da ugrozi vašu lepotu je formiranje bubuljice na vidnom mestu. Kada dođe do te pojave moramo znati kako se rešiti bubuljica na usni jer one znaju biti jako problematične. Jedan su od najiritantnijih kožnih problema, veoma su bolne i bol se povećava kada se nesvesno ugrizemo na njih. Konzumiranje hrane postaje pravo mučenje. Kada hrana dođe u kontakt sa ovim bubuljicama upala se povećava.

 

Kako se resiti bubuljica na usni
Kako se resiti bubuljica na usni

Bubuljice su vrsta akni. Razvijaju se zbog blokiranja lojnih žlezda. Neki od razloga za dobijanje bubuljice na usnama su prekomerna oslobađanja kiselina, hormona debalans, nedostatak nekih vitamina, masna koža, nepravilna ishrana i tako dalje. Konzumiranje hrane nehigijenskim uslovima takođe mogu izazvati akne na licu i usnama zbog virusne infekcije.

Kako se rešiti bubuljica na usni:

 • Uvek morate obrisati usta posle uzimanja piće ili hrane jer ako čestice hrane ostanu , bubuljice oko usta mogu da nastanu zbog formiranja bakterija i ulja u hrani.

 • Voda može u velikoj meri pomoći u sprečavanju formiranja bubuljica na usni. Pijte puno vode, jer tako perete sve toksine iz vašeg tela i to vas čini zdravim. Takođe čuva usta svežima, bez ikakve loših mirisa, sprečava stvaranje bakterija u ustima.

 • Pranje zuba je uobičajena praksa. Ali praktično niko ne vodi računa da opere svoje usne zajedno sa zubima. Neka vam postane praksa da operete i usne, tj. uradite piling usana. Ne treba davati toliki pritisak na četkicu kada perete usne kao što radite sa vašim zubima. Samo masiranje usne sa četkicom je dovoljno. Ona pomaže u uklanjanju mrtve kože sa usana, kao i uklanjanju nečistoće i prljavštine sa usana. Očistite svoje usne na ovaj način par puta dnevno.

 • Koristeći melem za usne. Utvrdilo se kako je to jedan od glavnih razloga za izazivanje bubuljice na ustima. Često zbog toga što balzam za usne nekad može sadržati određene hemikalije koje mogu biti štetne po vašu kožu. Dakle, ako patite i imate bolne bubuljice naročito na ovom predelu lica, prestanite sa njegovom upotrebom za nekoliko dana i vidite da li ste alergični na balzama. Drugi razlog zašto melem može izazvati akne je da kada izađete nakon nanošenja balzama, lepljivi melem može izazivati nakupljanje prašine na usnama, što dovodi do njihovog formiranja.

 • Još jedan način kako se rešiti bubuljica na usni je ispiranjem usta sa medicinskim rastvorom za ispiranje usta koja ima anti – bakterijske i anti- gljivične svojstva.

 •  Uzmite čistu krpu, umočite je u toplom vodom i nanesite toplu oblogu na usne. Takođe možete i sa hladanom oblogom u intervalima da vam bude lakše. Pre nego što primenite obloge, vezati kosu pravilno, tako da ne dodiruje ili iritira usne. Ovo je efikasno za one akne koje nisu gnojne bubuljice i nisu duboko ukorenjene.

 • Čišćenje usne sa jabukovim sirćetom je idealno za bubuljice da ih se što pre rešite. To je zato što sadrži enzime i kiseline koje su dobre za vašu kožu.

 • Bez dodirivanja! Morate biti veoma strpljivi i nemojte ih čačkati. Budete li ih dirali širiće se bakterije i stanje će biti još gore.

 • Baš kao što krema za usne ponekad može prouzrokovati mitisere tako i pranje lica takođe može biti razlog za to. Neki od preparata za negu lica koji su dostupni na tržištu sadrže jake i opasne hemikalije koje često mogu oštetiti vašu kožu. Vaša koža može biti alergična na neke od hemikalija za umivanje lica. Pokušajte promeniti preparat za pranje lica i probajte neki drugi. Ako ne dođe do poboljšanja, možete da pokušate druge lekove kao i neku od krema za bubuljice.

 •  Ako nakon puno pokušaja i upotrebe mnogo lekova i dalje imate gnojne bubuljice koje opstaju na vašim usnama, morate otići kod dermatologa i poslušati njegov savet. On će vam dati lekove koji će smanjiti bolne bubuljice i izleči ih brzo.

 • Pasta za zube je takođe odgovorna za mitisere. Neke hemikalije koju sadrži vaša pasta mogu biti opasne i izazvati lezije i mitisere oko usta. Dakle, uvek izaberite pastu za zube koja je pogodna za vas.

 • Kućni lek za ublažavanje bola izazvanog od bubuljica na usni je staviti malo kiselog mleka u usta i držite ga oko 10 do 15 minuta. To pomaže u lečenju bubuljica brzo i smanjuje bol. Možete ispirati grlo i usta sa slanom vodom kako bi ublažili bol.

Bubuljice nisu opasne niti su neizlečive ali ipak treba znati najbolji način kako se rešiti bubuljica na usni. Sve što je potrebno je malo strpljenja. Za lečenje bubuljica potrebno je nekoliko dana i to morate imati na umu ako želite da potpuno nestanu. Postoje mnogi kućni lekovi da biste ih se oslobodili, ali ako su jako uporne možete konsultovati lekara koji će vam dati neku od odgovarajućih krema i određenu terapiju. Dakle, kada vam se pojavi bubuljica, probajte neki lek za bubuljice koji smo vam naveli. Bićete zapanjeni dobijenim rezultatima.

loading...

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here